Katsot vuoden 2022 nauhoituksia. Tuorein Nörttilive löytyy etusivulta.
Koodia Suomesta ry järjestää jo viidettä kertaa Nörttilive-tapahtuman, jossa voi seurata ruudultaan koodarien elämää reaaliajassa. Vuoden 2022 Nörttilive järjestetään ensimmäistä kertaa AMA (Ask Me Anything) -mallilla. Mitä olet aina halunnut kysyä koodarilta? Striimit kestävät noin tunnin ja mukana on seitsemän erilaista ohjelmistoalan yritystä ja yhteisöä, liuta erilaisia nörttejä - ja paljon kysymyksiä ja vastauksia!
Lisätietoa Suomalaisen koodin päivästä.
Teemu Lepistö on ollut Buildiella vuodesta 2020 ja toimii Scrum Masterina sekä Lead Mobile Developerina. Jaakko Rasi toimii Buildiella Jr. Test Engineerinä.
Teemu on ollut ohjelmistoalalla jo lähes parikymmentä vuotta. Ennen Buildielle tuloa Teemu oli Nordealla useamman vuoden kehittämässä mobiilipankkia. Uran ensimmäiset 10 vuotta menivät Nokialla, pääasiassa verkkotukiasema- ja puhelinkehitysprojekteissa. Lisäksi Teemulla on kokemusta ohjelmistokehittämisestä kahdessa start-up-yrityksessä. Teemu on ponnistanut ohjelmistokehittämisen maailmaan Oulun ammattikorkeakoulusta ja on koulutukseltaan insinööri (pääsuuntauksenaan sulautettujen järjestelmien ohjelmointi).
Jaakko Rasi valmistui viime vuonna insinööriksi pääsuuntauksenaan ohjelmistotekniikka ja on ollut Buildiella vuoden päivät. Jaakko liittyy Teemun seuraksi mukaan Nörttiliveen toisella puoliskolla.
Koodifirman yrittäjä ja tuorein junnukoodarimme.
Remu on hiljattain vaihtanut alaa ohjelmistokehityksen puolelle ja innostuu front-end kehityksestä ja sen tuomasta visuaalisesta palautteesta. Alalle hänet houkutteli se tunne, joka koodaamisesta syntyy, joka muistutti legoilla rakentelua pienenä. Usein toimistolla viihtyvä Remu nauttii Exoven yhteisöllisyydestä ja vapaa-ajalla hän tykkää erilaisesta urheilusta ja elokuvien maailmaan eksymisestä.
Tiia, Juho, Jaani ja Aleksi ovat Fraktion devaajia, joilla on jo useamman vuoden kokemus alalta. He kaikki työskentelevät Fraktiolla konsultteina erilaisissa asiakasprojekteissa, joten kokemusta ja oppeja konsultin työstä on kertynyt jaettavaksi vuosien saatossa. Tällä hetkellä nämä veikeät ammattilaisemme työskentelevät frontend- ja fullstack-kehittäjänä sekä DevOps-konsulttina.
Toni on tietojenkäsittelytieteen opiskelija, joka tuli Hiottuun viime helmikuussa harjoittelijaksi ja jäi kesätyöntekijäksi. Kesän jälkeen jatkuvat työt opiskelujen ohessa.
Tonin osaamisalueisiin kuuluvat tällä hetkellä webkehittäminen ja testiautomaatio, mutta mielenkiintoa hänellä löytyy kaikenlaiseen ohjelmointiin ja uusien teknologioiden opetteluun.
Vapaa-aika hänellä menee enimmäkseen kavereiden kanssa urheillessa ja hengailemisessa, mutta Toni nauttii myös kotona olemisesta avopuolison ja koiran kanssa.
Hän pelaa silloin tällöin myös videopelejä ja lähiaikoina hän on jäänyt koukkuun shakin pelaamiseenkin.
Ari-Matti on ollut pelialalla kymmenisen vuotta. Sinä aikana hän on ehtinyt toimia pelisuunnittelijan lisäksi projektipäällikkönä, opettajana ja luennoitsijana. Vapaa-ajalla hän harrastaa puutöitä, pöytäroolipelejä ja kirjoittamista.
Janilla löytyy kokemusta koodaamisesta noin 6 vuoden ajalta, josta suurin osa on mennyt pelikehityksen parissa. VR pelien ja tuotteiden parissa hän on työskennellyt jo noin viitisen vuotta, joista viimeisimmät 3 vuotta Mekiwin kelkassa. Vapaa-ajalla Janin päivät täyttää kiipeily, ruuan laitto ja satunnainen pelailu.
Ikkuna ohjelmistoinsinööri Heikki Miinalaisen uraan ja kokemuksiin freelance- ja yritysmaailmassa, sekä yhteisön kokemuksia ja tarinoita ohjelmistokehitys- ja tietoturva-alalta.