Katsot vuoden 2023 nauhoituksia. Tuorein Nörttilive löytyy etusivulta.
Koodia Suomesta ry järjestää jo kuudetta kertaa Nörttilive-tapahtuman, jossa voi seurata ruudultaan koodarien elämää reaaliajassa. Vuoden 2023 Nörttilive järjestetään toista kertaa AMA (Ask Me Anything) -mallilla. Mitä olet aina halunnut kysyä koodarilta? Striimit kestävät noin tunnin ja mukana on seitsemän erilaista ohjelmistoalan yritystä ja yhteisöä, liuta erilaisia nörttejä - ja paljon kysymyksiä ja vastauksia!
Lisätietoa Suomalaisen koodin päivästä.
Born and raised joensuulainen, joka hyppäsi työharjoittelun kautta koodariksi koodarin paikalle vuonna 2017. Työ on sitä myöten vienyt puolivahingossa mennessään ja opiskelupaikka tietojenkäsittelyn AMK:ssa jammaillee vaihtopenkillä odottaen sitä H-hetkeä elämässä, milloin ehtisi taas jatkaa viimeisten opintopisteiden parissa. Koodaamisessa viehättää jatkuva uuden oppiminen ja uusien ratkaisujen keksiminen, omanlaisensa luovuus. Vaikka työnkuva on aika full stack-ish, jos täytyisi mustavalkoisesti valita joko-tai, valitsisi Oona taiteellisista traiteistaan huolimatta back endin. Aika klassinen INTJ-T tapaus - turbulenssia pukkaa.
Kontrastina leipätyödatailulle, vapaa-ajallaan Oona viettää paljon aikaa ulkosalla ja syys-talviakselilla harrastaa pääasiassa koiravaljakkourheilua. Itse harrastamisen lomassa Oona koittaa ylläpitää paikallista valjakkourheilusceneä yhteistreenien sekä Savo-Karjalan valjakkourheilijat ry yhdistystoiminnan muodossa. Toiminnan täyteisen vapaa-ajan ohessa Oona koittaa epäsäännöllisen säännölliseti myös tuottaa still- ja videokuvaa edellä mainitusta. Hiljattaisen lisääntymisen myötä aiempi beloved e-urheilu on harmillisesti jäänyt vähiin, mutta eihän gamer gurl sormiensa hakeutumisesta WASD-asentoon pääse ikinä eroon.
Kuulokkeissa pauhaa työn lomassa true crime podcastit tai musiikkia aina Nekrogolbikonista ja Turmion kätilöistä Pariisin Kevääseen sekä Ruusuihin.
Anton on ohjelmistokehittäjä ja työskentelee ylläpito- ja tukitiimin vetäjänä. Hänet tunnetaan erityisesti loputtomasta teknologiapositiivisuudesta ja lapsenomaisesta innosta kokeilla ja oppia uusia asioita. Anton on uranvaihtaja ja hän vaihtoi kymmenen vuoden rupeaman mainostoimistossa ja musiikintuottajana koodaukseen muutama vuosi sitten.
Jaakko on koodaajasieluinen teknologiajohtaja ja yksi Evermaden perustajista, joka on koodannut ensimmäiset verkkosivustonsa työkseen edellisen vuosituhannen puolella. Jaakon motto on "kaikki onnistuu" on upottanut hänet moneen otteeseen syvään päähän.
Exoven kasvujohtaja Janne Kalliola on koodannut vuodesta 1983, liukunut siitä johtajaksi ja nykypäivänä taas enemmän tekemisissä vihreän koodin kanssa.
Millaisiin suuntiin devaajana voi kehittää uraansa? Tänä vuonna striimissämme ovat mukana Walto, Aleksi ja Joonas. He ovat kaikki aloittaneet uransa devaajina, ja kertovat nyt kokemuksiaan DevOps'n, devaamisen ja toimitusjohtamisen näkökulmista.
Jonne on meidän turkulainen tekoäly- ja konenäköasiantuntijamme ja on taustaltaan matemaatikko. Hän työskentelee etänä ja käy toimistolla muutamia kertoja vuodessa. Kun Jonnelta kysyttiin, millaista hänen unelmatyönsä olisi, hän vastasi: "Aika lailla tätä, mitä nytkin teen."
Teemu Vesala on ohjelmistokehityksen ja automaation ammattilainen, jolla on yli 20 vuoden kokemus alalta. Hänen keskittymisalueensa ovat pääasiassa pilvi, tietoturva, infrastruktuuri koodina, työkalutuen ja toteutuksen parissa toimiminen, CI/CD-putket, luotettavuus ja suorituskyky.
Niklas Tanskanen on ohjelmistojen automaation ammattilainen, jolla on paljon kokemusta lukemattomista ohjelmistokehitysprojekteista. Hänen painopisteensä on pilvessä ja infrastruktuurissa, mutta hän ei ole vieras millekään DevOpsin alle kuuluvalle alueelle, aina testiautomaatiosta havainnointiin.